top of page
  • Writer's pictureAske Ludvig Rask

Computeren og symfoniorkesteret - Nervesystemsprogrammering i en nøddeskal

Hvis vi ser på mennesket som en computer, så svarer  nervesystemet til computerens kredsløb, der sender strøm rundt. Signalerne i nervesystemet styrer alt i mennesket, følelser, tanker, adfærd og i sidste ende om vi er i live. 

Nervesystemet arbejder som et orkester, hvor de forskellige dele skal lære at spille sammen, for at respondere passende på din virkeligheden - som filmmusik, der skal passe til stemningen og handlingen i filmen. 

Når musikken stopper, stopper livet. Når nervesystemet slukker, slukker livet.

Sikkerhed og overlevelse er derfor den vigtigste prioritet i vores system. Hjernen, der kaldes det centrale nervesystem, er dirigenten i orkesteret, og vurderer konstant sikkerhedsniveauet i omgivelserne, som den styrer igennem det autonome nervesystem, der står for alle livsnødvendige funktioner i kroppen. 

Alt efter dirigentens vurdering af sikkerhedsniveauet i omgivelserne, ændrer musikken takt og tone og de forskellige dele af nervesystemet reagerer derefter, hvormed vores adfærd ændrer sig.

Stress, angst, traumer, depression er konsekvenser af en dirigent, der ikke aflæser virkelighedens signaler optimalt og dermed sætter det autonome nervesystem i unødvendig overlevelsestilstand. 

Du kan føle dig ensom, på trods af at du er sammen med mange menneske​​r. 

Du kan føle dig stresset på trods af at du ikke laver noget. 

Du oplever angst, på trods af at der intet er at frygte.

Musikken passer ikke til virkeligheden, men styrer alligevel din adfærd.

Overlevelse, følelser og tanker er signaler i nervesystemet, der både kan hindre eller skabe den perfekte symfoni. For at ændre på vores adfærd, skal vi lære at koordinere disse signaler.


I NSP træning lærer du at programmere dit nervesystem til din virkelighed, lige som en computer der skal præstere og fungere på en bestemt måde, dvs. du lærer dirigenten at aflæse signalerne i omgivelserne korrekt. 

Du lærer også at få de forskellige dele af nervesystemet til at spille sammen, så computeren kan det den skal. I dette magiske samarbejde ligger nøglen til at skabe dybe programmeringer i systemet, der medfører varige adfærdsændringer, der holder uanset op- og nedture. 

Ryger trommerne ud af takt og violinen spiller falsk, kan de finde tilbage og ind i rytmen igen. 

Svære vilkår, presset arbejde, mange forventninger, mennesker der ikke opfører sig som du tænker de skal, du reagerer stadigt hensigtsmæssigt, fordi dit nervesystem er vel programmeret. Det er programmeret til at skulle det, du skal kunne for at få det meste ud af dit potentiale. 

   

Så spørgsmålet er, om du vil tage kontrol over dit orkester eller ej? 

Vil du leve som konsekvens af et nervesystem, 

der ikke har lært at spille den rigtige melodi til dit liv?

Vil du lære at arbejde med dit sind, tanker, følelser som signaler i computeren, der kan forandres og bruges til at ændre adfærd og opnå dine mål i livet?


Så velkommen til NSP træning
Commenti


bottom of page