top of page

Workshop

Der findes ikke stressende arbejde

Kære leder og virksomhedsejer,
 

Denne workshop på 2-4 timer hjælper jer med at skabe en stressfri arbejdsplads, reducerer stressrelateret sygdom og øger generel arbejdsglæde, præstation og sammenhold på arbejdspladsen.

Stress opstår ikke på arbejdspladsen - men i måden vores nervesystem reagerer på de udfordringer, vi møder. Nervesystemet reagerer udelukkende på triggers.


Oplever vi en stresstilstand, er det fordi, der er overvægt af
sympatisk aktiverende triggers.

 

I denne workshop vil deltagerne lære at arbejde med selve årsagen til stress -

det vil sige nervesystemets programmering.

nervesystemet_edited_edited.jpg

Skræddersyet workshop

Workshoppen bliver skræddersyet til jeres behov og varer mellem 2-4 timer. Deltagerne vil som gruppe gå igennem fysiske og mentale øvelser, der skubber grænser og giver en praktisk erfaring og oplevelse af at omprogrammere nervesystemet.

Træningen vil blive målrettet så alle kan være med og får en oplevelse af at udvide sin parasympatiske komfortzone.

Den "normale" tilgang skubber typisk problemet - i denne workshop vil I opleve, hvordan man tager fat om roden. Omprogrammering gør, at i kan være samme sted med pres og opgaver - bare uden stress.

NSP-Træning reducerer stress med 46% ifølge stresstest fra sundhed.dk

Omprogrammering af nervesystemet virker for alle inklusiv de mennesker, som er mest ramt.

En deltager startede med en stressscore 28 og fik den med NSP reduceret til 3,  hvor gennemsnittet i den danske befolkning til sammenligning er 11. 

 

Dette 6 måneders forsøg fortsætter og ligger fundamentet for en ny model for stress,
og hvad vi gør ved det.

Ny definition - ny løsning

Balancen mellem sym og para.jpg

Figur:
Definition på stress

Det autonome nervesystem er delt ind i det sympatiske og parasympatiske nervesystem. 

De to dele bliver aktiveret af eksterne og interne triggers og er altid mere eller mindre aktive, da alt i vores omgivelser skal vurderes som sikkert eller farligt.

Alt efter nervesystemets programmering aktiverer nogle triggers et større sympatisk respons, hvis vi er i fare, eller et stort parasympatisk respons, hvis vi er mere i sikkerhed.

Trusler og sikkerhed er altså defineret af, hvor meget triggerne i omgivelserne aktiverer de to forskellige dele af det autonome nervesystem.

Menneskets adfærd er altid drevet imod sikkerhed, det vi kalder den parasympatiske komfortzone. For at ændre adfærd og fjerne stress, skal vi udvide den parasympatiske komfortzone ved at omprogrammere de sympatisk til parasympatiske triggers.

Definition på stress.jpg
Balancen mellem sym og para.jpg

Figur: Definition af stress

Det autonome nervesystem er delt ind i det sympatiske og parasympatiske nervesystem. 

De to dele bliver aktiveret af eksterne og interne triggers og er altid mere eller mindre aktive, da alt i vores omgivelser skal vurderes som sikkert eller farligt.

Alt efter nervesystemets programmering aktiverer nogle triggers et større sympatisk respons, hvis vi er i fare, eller et stort parasympatisk respons, hvis vi er mere i sikkerhed. Trusler og sikkerhed er altså defineret af, hvor meget triggerne i omgivelserne aktiverer de to forskellige dele af det autonome nervesystem.

Menneskets adfærd er altid drevet imod sikkerhed, det vi kalder den parasympatiske komfortzone. For at ændre adfærd og fjerne stress, skal vi udvide den parasympatiske komfortzone ved at omprogrammere de sympatiske til parasympatiske triggers.

Det sympatiske respons gør os dårligere til at være mennesker

Når nervesystemet er i fare, reduceres alle funktioner, der ikke hjælper os med fysisk overlevelse:

  • Evnen til at tænke langsigtet

  • Overblik

  • Kompleks problemløsning

  • Relationel intelligens

  • Analyse og forståelse af større sammenhæng

  • At tænke nyt og kreativt

Alt det, der er nødvendigt for at fungere som menneske og kollega.

shutterstock_17868262_edited_edited.jpg

Forstå de største fejltagelser i stresshåndtering og behandling

De fleste strategier, vi kender og bruger - som sygemeldinger, terapi, pauser, ferie, reduceret arbejdstid - er måder at: 

1. Håndtere eller

2. Regulere nervesystemet

(Se figur)

 

Det betyder i praksis, at vi udskyder problematikken. Når strategierne stopper, og vi glemmer pauserne, bliver fanget af arbejdet, tid og pres stiger, så ryger vi tilbage i gamle mønstre.

Man kan kalde det stresscirklen. Er man først blevet ramt, vil man typisk kæmpe med stress resten af livet. Nogle udvikler angst, PTSD og ender på førtidspension som konsekvens.

 

Vi kan ikke bare ændre på det samfund, vi nu en gang har opbygget, hvor vi arbejder, som vi gør. De drømme og ideer vi har om vores karriere og liv, kan vi ikke bare forandre. Triggers i nervesystemet vil altid være der, indtil de er omprogrammeret. Vi kan skifte job og alt muligt andet, men det omprogrammerer ikke vores system eller adfærd.

Den eneste måde at omprogrammere på, er igennem en træningsproces, hvor man lærer først at regulere nervesystemet, og så gøre det under stigende pres.

 

Det er NSP-Træning.

NS.jpg

Vidste du,
at man kan
omprogrammere nervesystemet?

Træning til hverdagen

For at omprogrammere nervesystemet i praksis, skal man lære at gøre det i hverdagen. Præcis hvor man er, ingen ekstra tid, man skal ikke isolere sig, introducere øvelser, der skubber ens tidsplan osv.

 

I denne workshop vil deltagerne lære:

  • At omprogrammere selv de dybeste traumetriggers i hverdagen uden det “koster” ekstra tid i kalenderen.

  • At lave en træningsplan, der systematisk kan reducere stress i nervesystemet, uanset hvad man laver.

  • At skabe mening i sin træning, så man får lyst til at fortsætte, uanset hvad der sker.

  • De vigtigste principper for at omprogrammere nervesystemet.

  • De største faldgrupper og hvordan de undgås.

nervesystemet_edited.jpg
nervesystemet_edited.jpg

Sjov med triggers

Workshoppen er baseret på fysisk NSP-Træning, hvor deltagerne får lov at trigge hinanden. Vi leger med kamp-agtige øvelser, og får lov at opleve i praksis, hvordan redskaberne virker. Deltagerne får altså en hands-on oplevelse af at omprogrammere deres nervesystem.

 

Dette i kombination med teori, der vil udvide deltagernes horisont og lære dem at se på udfordringerne i deres liv med nervesystemets briller.

 

I vil som hold få en introduktion til, hvordan nervesystemets programmering i sidste ende er det styrende element i forhold til alt menneskelig adfærd.

 

I sidste ende er målet, at alle får en ny forståelse for stress og, hvordan man i praksis omprogrammerer triggers for at:

  • Reducere sygdom

  • Øge generel arbejdsglæde

  • Præstere bedre under pres

  • Forbedre sammenhold på arbejdspladsen

Aske Ludvig Rask:
Grundlægger og coach af
NSP-Træning

Jeg hjælper mennesker med at omprogrammere deres nervesystem igennem NSP-Træning. ​Jeg er coach, ikke terapeut, på trods af, at jeg hjælper med nogle af de største udfordringer, vi har som mennesker fra stress, angst og traumer til ADHD, OCD og autisme. Jeg har arbejdet med alt fra ledere, der vil præstere bedre, til kronisk stressede og langtidssygemeldte medarbejdere. 

Jeg har en baggrund i styrketræning og kampsport, er uddannet kropsterapeut og vanecoach, hvilket bliver kombineret i workshoppen, hvor det fysiske går hånd-i-hånd med det mentale og psykiske. Jeg hjælper deltagerne med at forstå nervesystemet
og gøre noget, der kan virke stort og komplekst, til ned-på-jorden-træning i hverdagen. ​

“Efter NSP-forløbet er jeg nærmest gået fra generaliseret angst til generaliseret ro.” - Merete  

bottom of page