top of page
  • Writer's pictureAske Ludvig Rask

Forskning - Kvinder der enten har stress, angst eller ADHD søges til forskningsprojekt

Omprogrammering

af stress og angst i nervesystemet


Nervesystemsprogrammering (NSP) er en naturlig proces, der sker ubevidst i alle levende væsner, hvor nervesystemet “lærer”, hvad der er sikkert og farligt. Denne proces er aldrig blevet undersøgt i forbindelse med menneskers adfærd, hvilket er grunden til dette forsøg.Nervesystemet er lavet til overlevelse og simple trusler i naturen, så individet let kan reagere på faren. Grundet menneskets komplicerede liv, hvor vores bedste venner også er vores største trusler, det vil sige andre mennesker, sker der fejl i denne programmering. Nervesystemet fejltolker simpelthen omgivelserne, hvor indtryk, der ikke er farlige, bliver vurderet som farlige. Ens egne børn, kollegaer på arbejdspladsen, familiemedlemmer, fremmede nede i supermarkedet kan nu begynde at trigge systemet til overlevelse, uden vi ved det. 


stress angst ADHD

Fejlprogrammeringer kan derfor medføre uhensigtsmæssigt stort overlevelsesrespons, hvormed nervesystemet tror, vi er i fare uden grund. 


Et “fejlprogrammeret” nervesystem medfører mange forskellige udfordringer i menneskers liv, da overlevelsesresponset påvirker alle dele af nervesystemet. Det gælder alt fra tanker og følelser til muskelaktivering, vores evne til at bruge vores sanser og hormonproduktion. Evnen til at tænke rationelt, kreativt og analytisk - og dermed problemløsning og håndtering af hverdagen - bliver direkte reguleret af, hvor meget nervesystemet er i overlevelse.


Mennesket lever altså i en balance mellem overlevelse og sikkerhed, set med nervesystemets briller, hvor alt i vores omgivelser trigger det ene eller det andet respons. Denne balance påvirker alle mennesker. 

Vi vil kigge specifikt på behandling af stress, angst eller ADHD hos kvinder i dette forsøg. 


NSP-træning er et system, der gør programmeringen af nervesystemet bevidst, så vi kan gå ind og overtage de forskellige mekanismer i nervesystemet og omprogrammere dem. 

NSP står for nervesystemsprogrammering, og processen minder mere om en træningsproces end terapi. 


Forsøget handler om at finde evidens og viden for denne metode til behandling af stress, angst og/eller ADHD. Vi skal altså bruge kvinder, der opfylder én eller flere af kriterierne. 

Du kan altså have angst uden at have ADHD, og vi kan stadig bruge dig. 


Du kan finde info på www.nsptraening.dk  Praktisk info:

Forsøget varer 6 måneder. 


Vi mødes ugentligt over Zoom (1 time) som hold, hvor du får lektioner og coaching af Aske i alle 6 måneder (med forbehold for ferie). Du vil få adgang til en app, hvor der ligger lektioner med alt, hvad du skal bruge. 

Forløbet starter, når vi har samlet nok deltagere, så vil vi kigge på datoer. Vi starter løbende hold op når der er nok tilmeldte. Send en mail, så hører du mere om hvornår næste hold starter.

Det varer 6 måneder, så der er sat rigeligt med tid af til at kunne følge med og indhente, hvis man er kommet bagud. Det forventes, at du er med til Zoom-sessionerne så meget som muligt, og der vil være krav i forhold til minimum brug og rapportering i forhold til appen.


Alt efter deltagerantal vil det pr. person koste mellem 500 - 800 kr./md. til omkostninger.Kriterier


Profil:

  • Kvinde 35-65 år, der opfylder én eller flere af profilkriterierne:

  • Har været eller er sygemeldt grundet stress

  • Har diagnosticeret angst

  • Har diagnosticeret ADHD

  • Har en kombination af stress, angst og ADHD


OBS: Er du ikke diagnosticeret og vil gerne være med, skal du sende en uddybende beskrivelse til Aske på askerask@hotmail.com


Praktisk:

  • Iphone eller Android (operations system Android 13 og op)

  • Mulighed for at mødes ugentligt over Zoom (1 time) i hverdage mellem 9:00-17:00 (når holdet er samlet, finder vi tidspunkter sammen)

  • Facebook adgang og bruger, så du kan deltage i gruppen

  • Minimumskrav i forhold til brug og rapportering af appen


Systemet er blevet testet og brugt af Aske Ludvig Rask, grundlægger af NSP-træning, i mange år til at hjælpe mennesker med at arbejde med alt fra stress, angst og traumer, til generel personlig udvikling, forbedring af præstation på arbejde mm. Så du kan forvente at gå igennem en personlig udviklingsproces, der rækker ud over de målte kriterier om stress, angst og/eller ADHD.Du kan finde info på www.nsptraening.dk


Skriv til askerask@hotmail.com hvis du er interesseret.

Comments


bottom of page